Без развита икономика, социална дейност е невъзможна.“ Това заяви водачът

...
 Без развита икономика, социална дейност е невъзможна.“ Това заяви водачът
Коментари Харесай

БСП в Средец: Доверете се на опитни политици с богат житейски и професионален опит

 _2024 izbori_v013  

„ Без развита стопанска система, обществена активност е невъзможна. “ Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ във 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев в Средец.

Кандидатите за народни представители от региона показаха акценти от националната предизборна платформа на Българска социалистическа партия и разговаряха с хората по тематики, свързани с настоящата политическа конюнктура в страната и засегнаха районни проблеми.

В заключителните срещи от акцията се включиха Тодор Байчев, втори в листата на обединението, регионален ръководител на Българска социалистическа партия в Бургас, инж. Паруш Парушев, общински водач на социалистите в морския град, трети в листата, Йона Чобанова, на седмо място и инж. Живко Господинов, регионален координатор на Българска социалистическа партия, който заема двадесет и пето място.

По думите на лидера Кънев измежду целите на социалистите е обезпечаването на по-високи приходи за пенсионерите посредством преизчисляване на всички пенсии и законово споразумяване на наложително погашение на коледни и великденски добавки за всички пенсионери, съобразени с размера на пенсията на всеки един човек.

Той изброи и други значими стъпки, които съгласно него е нужно да се създадат в къси периоди: нарастване на така наречен „ вдовишки добавки “, нарастване на добавката от Учителския пенсионен фонд, обезпечаване на безвъзмездни медикаменти за хората над 75-годишна възраст.

„ Крайно време е лечебните заведения да престанат да бъдат търговски сдружения “, беше безапелационен в изявлението си Тодор Байчев. Той подсети на присъстващите, че е добре да се доверят на опитни политици, на хора с богат житейски и професионален опит.

Подчертано беше, че измежду ограниченията, които Българска социалистическа партия предлага да бъдат подхванати незабавно след изборите са тези, ориентирани към обезпечаването на налични и качествени здравни грижи за всички жители. Това по думите на представителите на Българска социалистическа партия може да стане посредством бистрота и надзор на финансирането в здравната сфера и гарантиране на равни условия за финансиране и надзор при разходване на обществените средства от лечебните заведения, без значение от собствеността им.

В клуба на Тракийско сдружение „ Лазо Лазов “ претендентите за депутати разгледаха етнографския ъгъл, организиран в една от залите и споделиха, че са впечатлени от богатата и добре уредена колекция, представяща обичайните локални носии и предмети от бита.

В свободен диалог социалистите дадоха отговор на доста въпроси, благодариха на присъстващите за изразеното доверие и ги приканиха за интензивност в изборния ден, като подсетиха, че разчитат на поддръжка с бюлетина номер 24 както за избор както на народни представители, по този начин и за евровота.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР